Ισότητα των φύλων: Συζήτηση για την Στρατηγική της ΕΕ

By | 7 Φεβρουαρίου, 2020


Την Τετάρτη (12/2), οι βουλευτές θα συζητήσουν τις προτεραιότητές τους σχετικά με τη Στρατηγική για την Ισότητα των Φύλων 2020-2024 με την Επιτροπή.

Η συζήτηση θα συμβάλει στη μελλοντική Στρατηγική για την Ισότητα των Φύλων, την οποία αναμένεται να παρουσιάσει η Επιτροπή το διάστημα κοντά στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου).

Στη συνεδρίαση στο Κοινοβούλιο τον Οκτώβριο, η Επίτροπος για την Ισότητα, Helena Dalli, δεσμεύτηκε να παρουσιάσει μια νέα Στρατηγική για την Ισότητα των Φύλων (2020-2024) κατά τις πρώτες 100 ημέρες της θητείας της. Η στρατηγική αυτή θα πρέπει να καθορίσει ένα νέο πλαίσιο ευρωπαϊκών πολιτικών και θα περιλαμβάνει κατευθυντήριες γραμμές και συγκεκριμένα μέτρα για θέματα όπως η βία κατά των γυναικών, η μισθολογική διαφάνεια και το χάσμα των αμοιβών μεταξύ των φύλων, η ίση εκπροσώπηση ανδρών και γυναικών στα διοικητικά συμβούλια των επιχειρήσεων, η ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής, καθώς και θέματα που αφορούν την ισότητα των φύλων στα πεδία της κλιματικής αλλαγής και της τεχνητής νοημοσύνης.

Γιώργος Φελίδης



Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *